En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Yangın Bapsı Ne Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına ilgilı olmakla omuz omuza oldukça geniş üretilir. İnsanların panik takkadak çabucak boşaltma olmasını sağlayıcı bu boyut hayat kaybı olmaması dâhilin önemlidir.

Yangın Bapsı acil durumlarda binadan autarı çıkış katkısızlamanın katı silsile yangının sair alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Sonunda yangının kontrol altına hileınması kolaylaşır ve elan ziyade beis vermesi önlenir.

Hangi bünyelarda yangın merdiveni bulundurulması ile müteallik zorunluluk mimarinın özelliklerine göre belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı adetsı, konstrüksiyonnın yararlanma derslikı kabil faktörler müessir olmaktadır.

İnsan yoğunluğu ziyade olan, kişilerin kombine halde yasevimliığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve acil boyut önlemi olarak Yangın Kapısı kullanmaı kanunen şense koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en sık kullanıldığı projeler beyninde;

Bununla omuz omuza yangın merdivenlerinin bir yüzının zahir olması ve dumandan duygulanım ihtimalini bertaraf etmesi sebebiyle binalarda tanıdık yangınlarda kişi kayıplarının olma ihtimali resmî oranda düşmektedir.

Dolgular ile kapı havadanluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda kolay açılacak şekilde yangın bapsı inanma kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Yangın kapisinda ürkü bar kolu ürkü simultane bapnın kolaylıkla açılması bâtınin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sayesinde yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına metanet sınıfları, çoğunlukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten daha erdemli mukavemet ve korozyona peklik sağlar ve bu nedenle yangın bapsı inşaında yeğleme edilen bir malzemedir.

Ancak dundaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda uslu yangın çıkışı ve yangın merdiveni bünyelması ıztırari olarak kabul edilmektedir.

Çift kanatlı müstacel çıkış kapıları, hariça selim oluşturulan ürkü bar kullanılanarak imal edilerek yangın simultane yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara sahip modeldir.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde evetğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

Yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlmalıdır. Ekseriya mühür veya ahşap malzemeler kullanılır. Kapının sözınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Yönetmelik hassaten yangın merdivenlerinin gün zarfında teamüllevsel kalmasını ve güvenlik standartlarına muvafık olmasını getirmek ciğerin hizmet ve teftiş gerekliliklerini bile ele aldatmaır. Esas inceliklar arasında, emniyetli ve doğurgan bir boşaltma sürecini kolaylaştırmak muhtevain kemiksiz tabelalar, kifayetli tavzih ve engelsiz yollar bâtınin yangın kapısı gereklilikler bucak alır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini usturuplu görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli sarrafiyelı kriterler göz önüne kırmızıınarak karar verilmektedir. Özellikle doğruca bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *